Voelen

‘s Morgens vroeg, ik lig nog in bed en zou graag nog wat slapen. Maar allerlei ongewenste gedachtes staan al te trappelen om in mijn bewustzijn rond te gaan waren, zodat ik nu echt wakker word.
Beelden en woorden flitsen door mijn hoofd. Net als dromen gaan ze maar gedeeltelijk over de realiteit, het is een mix van van alles en nog wat. Sommige beelden roepen een verontrustend gevoel op, dat blijft hangen als het volgende beeld al weer langs komt. Het voelt alsof ik iets niet goed heb gedaan, ben vergeten te doen of dat er iets ergs gaat gebeuren.
De verontrusting hecht zich aan mijn lichaam in de vorm van benauwdheid, versnelde hartslag en prikkelingen in mijn huid.
Door kleine bewegingen te maken, verschillende spieren aan te spannen en weer te ontspannen en een paar diepe zuchten verdwijnt het gevoel, zodat ik weer kan proberen in slaap te vallen.

Er zijn dagen dat ik mij voel, alsof ik rondloop met een grote open wond en daardoor letterlijk erg kwetsbaar ben.

Dit hoort voor mij bij ‘voelen’. Uit groei-cursussen* en boeken heb ik geleerd dat de meeste mensen dan emoties bedoelen: ze voelen zich angstig, verdrietig etc. De vertaling van emoties in hun lichaam is niet altijd duidelijk, mensen moeten dit aanleren.
Voor mij was het eigenlijk andersom: ik voel van alles in mijn lijf, en dat hoort dus bij een bepaalde emotie.

Zo verstaan wij elkaar dan toch weer!

Vrieda

* onder andere Emotioneel lichaamswerk, waar ik erg veel aan gehad heb

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s