Beter weten

Ja, ik ben een betweter! Heel vaak vind ik dat anderen verkeerde keuzes maken.
Bijvoorbeeld als ik iemand zijn verfresten of sigarettenpeuk in het riool zie gooien. Dan ben ik geneigd te vragen: “dat komt binnenkort weer bij u uit de kraan, wist u dat?”. Of als ik mensen zie roken langs een schoolplein: “wil je dat jouw kinderen ook gaan roken? Je geeft ze wel dat voorbeeld”. Of iemand die op het station haar fiets wil stallen, door hem vast te ketenen aan de toegangstrap van het perron: “ga je die echt daar neerzetten?” (“ja, ik moet m’n trein halen.”)

Gelukkig houd ik meestal maar mijn mond, mensen houden niet van betweters en doen toch niet wat ik ze voorstel.
Ik houd maar voor ogen wat me tijdens een Landmark* bijeenkomst overkwam: voor een zaal vol mensen vertelde ik over een situatie waarin ik gelijk en de ander echt ongelijk had, dat was iedereen toch wel met me eens? Nooit zal ik het antwoord vergeten dat ik toen kreeg: “Who do you think you are, God?”

Vrieda

* Landmark education geeft cursussen waarin je over jezelf kunt leren, en dingen kunt veranderen. Hoewel het bedrijf vaak negatief in de publiciteit komt en ik het deels eens ben met de kritiek, heb ik er twee jaar lang met enige voldoening cursussen gevolgd, en veel geleerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s